Etapa de proiectare a Spitalului Regional Cluj – „finalizată până în mai 2023”

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut luni, 30 mai, o primă întâlnire de lucru cu reprezentanții companiilor care au câștigat contractele de proiectare a spitalelor regionale din Cluj-Napoca și Iași.

„În cadrul întâlnirii organizate la sediul Ministerului Sănătății, reprezentanții firmelor care au câștigat contractele de proiectare a spitalelor regionale au prezentat graficul de activități, astfel încât etapa de proiectare să fie finalizată cel târziu în martie 2023 pentru Spitalul Regional Iași, respectiv mai 2023 pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca. Ministrul Sănătății a subliniat că echipele de proiectanți au o mare responsabilitate pentru realizarea unor proiecte cu un impact important asupra calității sănătății publice din România. Proiectele tehnice trebuie să fie nu doar finalizate la timp, ci calitatea proiectării trebuie să fie la cele mai ridicate standarde de calitate. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a insistat asupra faptului că o proiectare de înaltă calitate va ușura mult etapa de construcție propriu-zisă, iar Ministerul Sănătății le asigură întregul sprijin pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale” – informează MS.

Spitalele regionale de la Iași, Cluj-Napoca și Craiova sunt principalele investiții în infrastructura spitalicească din România care vor fi dezvoltate în următorii ani. Respectarea termenelor contractuale este o prioritate a Ministerului Sănătății – adaugă sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut