Este oficial! Farmec va produce şi biocide

Virgil Popescu, ministrul Economiei a confirmat marţi că producătorul clujean de cosmetice va produce în curînd biocide şi că, astfel, s-ar putea rezolva problema aprovizionării cu aceste produse, care în prezent se importă după ce fabrica Hexi Pfarma a fost închisă.

„Cel mai mare producător de cosmetice a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobare şi o va obţine azi sau mâine pentru deschiderea unei linii de producţie de biocide la Cluj. Este vorba de producătorul de la Cluj (evident, Farmec Cluj – n. r.) şi cred că împreună cu aceştia vom rezolva şi problema biocidelor în România”, a afirmat ministrul, care şi-a exprimat speranţa ca săptămâna viitoare să înceapă producţia.

Din informaţiile pe care le deţinem, Farmec deţine capacităţi de producţie pentru a fabrica aceste tip de dezinfectanţi, însă, deocamdată, lucrurile sunt încă departe de a fi finalizate. Este clar că producătorul clujean poartă discuţii cu furnizori de materie primă, însă, în prezent, nu poate să furnizeze informaţii certe despre tipurile de dezinfectanţi pe care le va livra pe piaţă, capacitatea de producţie sau data la care va începe fabricaţia.

Anterior, Mircea Turdean, directorul Farmec, a declarat că “a luat legătura cu Ministerul Sănătăţii pentru a grăbi autorizarea a cinci produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe”, însă, la acel moment nu exista certitudinea că producătorul clujen va primi aprobările necesare pentru a putea lansa producţia.

Reamintim că Farmec nu este chiar un novice în domeniu, chiar dacă produsele din gama “Triumf” au cu totul o altă utilizare, respectiv sunt degresanţi pentru veselă sau aparatură casnică.

În altă ordine de idei să menţionăm că fabrica de biocide Hexi Pharma, închisă în urma tragediei de la Colectiv, când s-a descoperit că această firmă livrase spitalelor din ţară dezinfectanți neconformi, va fi rechiziţionată de Guvern. Faptul este posibil datorită faptului că în decretul instituirii stării de urgență este prevăzută posibilitatea rechiziționării unor mărfuri sau utilaje private. Conform informaţiilor publice, Hexi Pharma a depus în urmă cu câteva zile o cerere de intrare în faliment.

V.D.

Articole din aceeasi categorie