Erik Lincar: ”Va fi un meci greu. Încerc să-i readuc pe jucători cu picioarele pe pământ”

U Cluj termină sezonul regulat duminică, cu un meci împotriva celor de la Dunărea Călărași. Antrenorul Erik Lincar se așteaptă la o partidă dificilă, chit că adversarul este în partea inferioară a clasamentului.

„Avem o experiență bogată în sensul acesta, mai ales jocul cu Astra, când toată săptămâna am tot încercat să îmi trezesc jucătorii, să-i pregătesc pentru un joc dificil, de aceea nu vă așteptați să avem un meci ușor, deși rezultatele din ultimul timp pot spune că vom câștiga clar. Fotbalul este imprevizibil și se poate întâmpla orice.

Nu mă interesează ce se întâmplă la alte echipe. Până la urmă eu am spus tot timpul că am venit la ”U” cu două obiective. În primul rând pentru a promova trebuie să intri în play-off. Noi am reușit acest prim obiectiv să îl îndeplinim. Acum rămâne partea a doua a campionatului, în care vom juca cu cele mai bune echipe. Sunt 30 de puncte puse în joc. Îmi doresc să câștig cât mai multe și să promovez cu această echipă la Liga 1.

Din cauză că am reușit să batem echipa de pe locul 4 și în ultima etapă pe cea de pe locul 2, credeți-mă că și astăzi la antrenament i-am văzut puțin în stratosferă pe jucătorii mei, iar eu încerc să-i readuc cu picioarele pe pământ, dar nu e un lucru ușor. Sper eu să nu mă dezamăgească și sper ca toți jucătorii care intră cu Călărași să fie foarte serioși. Dacă ai o mentalitate pozitivă de învingător, în care îți dorești tot timpul să câștigi, să fi cel mai bun, nu ar trebui să fie greu de gestionat atmosfera.

Poate la început nu mă lua lumea în serios, dar am zis că ar fi un obiectiv secundar, pe lângă cele două principale pe plan sportiv, să aduc pe stadion minim 10.000 de suporteri. Ar fi un lucru fantastic pentru club și ar reprezenta în același timp momentul în care acest club ar reînvia aducându-și suporterii în număr cât mai mare la stadion!, a declarat Erik Lincar la conferința de presă de vineri.

La rândul său, jucătorul Alex Boiciuc a vorbit despre partida de duminică, spunând că important este ca ”U” să ia toate cele trei puncte puse în joc.

„E un meci foarte important pentru că avem nevoie să acumulăm cât mai multe puncte. Nu contează că echipa e mai jos în clasament. E un meci în care trebuie să demonstrăm cât de buni suntem și că merităm să fim pe locul pe care suntem.Din punctul meu de vedere, nu mă influențează că au luat mai multe goluri în meciurile anterioare, chiar îmi dă mai multă motivație. Eu ca atacant sunt dornic să marchez cât mai mult și cu siguranță asta voi încerca să fac. De fiecare dată îmi face plăcere să ies pe teren, să văd cum echipa își dă sufletul și viața pe teren, să văd cum coechipierii se ajută reciproc și asta mă împinge și pe mine. Cred că suntem pe drumul cel bun”, a spus Boiciuc.

Atacantul Universității s-a referit și la războiul din Ucraina: „Primele zile când a început războiul am fost puțin supărat din cauza faptului că soția mea e din Ucraina și a trebuit să găsesc o soluție prin care să-i aduc familia aici, însă m-a ajutat și clubul, m-a susținut și am reușit să rezolvăm foarte rapid cazul. Ei au venit și acum sunt în siguranță alături de mine. Din acel moment mi-am revenit și am putut să mă concentrez la jocuri”.

Partida dintre FC Universitatea Cluj și Dunărea Călărași se va disputa duminică pe Cluj Arena, de la ora 11.30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut