Emma Răducanu, uluită de accederea în finala US Open

Jucătoarea britanică de tenis cu origini române Emma Răducanu, prima jucătoare venită din calificări care accede într-o finală de Mare Şlem, s-a declarat uluită de performanţa reuşită la actuala ediţie a turneului US Open, pe care a calificat-o drept „o surpriză, un şoc, o nebunie”.


„Sincer, nu-mi vine să cred”, a asigurat Răducanu
(18 ani), ocupanta locului 150 în clasamentul WTA înaintea acestei competiţii, după victoria în două seturi, 6-1, 6-4, obţinută în faţa grecoaicei Maria Sakkari, în semifinala disputată pe terenul Arthur Ashe de la Flushing Meadows.
Ea se va lupta sâmbătă pentru trofeu cu canadianca Leylah Fernandez (78 WTA), care a împlinit 19 ani şi care a provocat senzaţie în această săptămână, eliminând trei jucătoare din Top 5 mondial,
inclussiv pe campioana en titre de la US Open, Naomi Osaka, după ce japoneza s-a aflat la un moment dat la doar două puncte distanţă de victorie. Duelul dintre Emma Răducanu şi Leylah Fernandez va fi primul dintre două adolescente în finala unui turneu major, după cel de la US Open 1999, câştigat de Serena Williams la vârsta de 17 ani, în faţa elveţiencei Martina Hingis (18 ani la momentul respectiv).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut