Emisiune numismatică: 100 de ani de la nașterea Mitropolitului Bartolomeu Anania

Începând cu data de 8 martie 2021, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „100 de ani de la nașterea Mitropolitului Bartolomeu Anania”.

Aversul monedei redă imaginea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2021” și stema României. Reversul monedei monedei prezintă portretul și numele Mitropolitului Bartolomeu Anania și anii între care a trăit acesta „1921-2011”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar prețul de vânzare este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din argint cu tema „100 de ani de la nașterea Mitropolitului Bartolomeu Anania” au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se va realiza prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut