Emil Boc: Suntem pregătiți să acordăm sprijin refugiaților ucraineni

Primăria Municipiului Cluj-Napoca este pregătită, la cerere, să aloce resurse financiare pentru sprijinirea autorităților locale din Ucraina în vederea gestionării situației de război din această țară, a anunțat, sâmbătă, primarul Emil Boc, mulțumind, totodată, clujenilor, pentru solidaritatea arătată Ucrainei și poporului ucrainean în aceste momente grele.

„Suntem în fața celei mai mari agresiuni militare europene de la cel de-al doilea război mondial. Suntem solidari cu Ucraina și pregătiți să acordăm orice fel de sprijin material și logistic necesar. În acest sens, în colaborare cu autoritățile naționale, suntem pregătiți să acordăm sprijin refugiaților ucraineni prin locuri de cazare în hoteluri, pensiuni , tabere școlare, infrastructură sportivă, educațională și prin alte moduri specifice situațiilor de urgență, după caz. Felicităm și mulțumim cetățenilor clujeni, societății civile, prin structurile instituționalizate, pentru implicare și suport încă din primul moment al acestei crize” – a scris Emil Boc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarul municipiului Cluj-Napoca și-a anunțat intenția unei întâlniri online cu reprezentanții societății civile, „în vederea coordonării tuturor eforturilor comune” în sprijinul Ucrainei. De asemeni, a făcut un apel către clujeni să colaboreze și să sprijine organizațiile nonguvernamentale „dedicate acestei forme de sprijin”. „Societatea civilă clujeană a demonstrat de atâtea ori – inclusiv în perioada pandemiei – responsabilitate și implicare civică profesionistă. Cel mai probabil, această criză va fi de durată și avem nevoie de sprijinul și de implicarea fiecăruia în vederea gestionării acestei situații umanitare. Împreună ajutăm Ucraina, împreună putem diminua suferința poporului ucrainean” – este mesajul lui Emil Boc, adresat clujenilor.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut