Emil Boc: “Prioritatea noastră este sportul de masă”

Primăria municipiului Cluj-Napoca a organizat, ieri, o dezbatere publică online, tema fiind starea sportului clujean. În acest sens, edilul şef Emil Boc a intrat în dialog între alţii cu preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu, şi cu Alin Cioban, preşedintele campioanei României la fotbal feminin, “U” Olimpia Cluj-Napoca.
Emil Boc a anunţat că Sala Polivalentă va reintra de săptămâna viitoare în circuitul evenimentelor sportive. După cum bine se ştie, polivalenta clujeană a fost transformată, la începutul lunii mai, în spital de campanie cu 350 de paturi, pentru pacienţii cu COVID-19. Recepţia a avut loc în prezenţa primarului Emil Boc şi a porefectului Mircea Abrudean. Edilul şef a ţinut să precizeze că mobilarea acestei unităţi medicale de suport s-a făcut din bani privaţi: “N-am alocat nici un leu din bani publici în acest proiect. Toate echipamentele vor fi trecute în patrimoniul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj-Napoca. Aşadar, în privinţa spitalului de campanie organizat la Sala Polivalentă vorbim de un efort public privat.
Primăria municipiului Cluj-Napoca a pus la dispoziţie Sala Polivalentă”, a declarat Emil Boc, care a mai spus că speră ca pe viitor, clădirea să nu mai servească altor evenimente decât cele sportive sau de entertainment. Emil Boc a reafirmat sprijinul financiar al Primăriei pentru următoarele trei sectoare: sănătate, cultură şi sport. Susţinerea va avea loc în condiţiile bugetare actuale: “Este o situaţie complicată, dar în nici un caz nu abandonăm susţinerea celor trei sectoare”, a subliniat acesta, insistând pe spijinirea sportului de masă, necesară în condiţiile în care “avem cea mai mare rată de obezitate la tineri din Uniunea Europeană. Ca autoritate publică facem totul ca să diminuăm această rată. Constituie o prioritate”. În intervenţia sa, Ovidiu Vasu, preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj, a făcut lobby pentru secţia de handbal, care are perspective, dar nu şi suficienţi bani pentru a putea performa. Dovadă că echipa de handbal fete a Universităţii a trăit periculos ultimele sezoane în Liga Floilor, evitând în extremis o retrogradare ruşinoasă. “Este limpede că banii nu ne ajung pentru a putea face performanţă, dar mizăm în continuare pe sprijinul autorităţilor locale, care dealtfel ne-au ajutat de fiecare dată”, a declarat Ovidiu Vasu. Pentru a zecea oară campioană naţională la fotbal feminin, “U” Olimpia Cluj-Napoca va reprezenta, din nou, România în cea mai importantă competiţie inter-cluburi, Liga Campionilor. Primăria s-a angajat să sprijine gruparea în aventura europeană.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie