Emil Boc a semnat “Declarația orașelor care încurajează startup-urile”

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, s-a întâlnit la Bruxelles, cu Mariya Gabriel, comisar european pentru Inovare şi Tineret şi cu alţi primari din Uniunea Europeană. Principalele teme abordate în cadrul întâlnirii au vizat fondurile europene pentru inovare, educaţie, dezvoltare regională, startup-uri şi crearea de hub-uri alternative de inovare în orașele europene care nu sunt capitale ale ţărilor europene.

“Am semnat European Startup Cities Declaration / Declarația orașelor care încurajează startup-urile. Astfel, alături de Malaga și Valencia (Spania), Varna și Celopech (Bulgaria), Galway (Irlanda) Aveiro și Braga (Portugalia), Lyon (Franța), si Heraklion (Grecia), Cluj-Napoca este de azi pe lista primelor orașe care își asumă inițierea unor parteneriate între eco-sisteme de inovare europene pentru a crea sinergii între programele de inovare şi cele pe fonduri structurale”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit edilului, scopul este acela de a diminua disparităţile regionale în materie de dezvoltare şi inovare şi, de asemenea, “ca nimeni să nu mai fie obligat să îşi părăsească oraşul, regiunea sau ţara din motive economice”.

Articole din aceeasi categorie