Eliminat de la prima probă a Bacalaureatului, pentru tentativă de fraudă

Un candidat clujean a fost eliminat, luni, de la prima probă scrisă a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureatul, pentru tentativă de fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, la proba scrisă de luni, 16 august, la disciplina Limba și literatura română, au fost prezenți 370 candidați (280 candidați din promoția curentă, respectiv 90 din promoțiile anterioare), reprezentând 84.09% din totalul celor înscriși. 69 de candidați nu s-au prezentat la probă.

Examenul continuă marți, 17 august, cu proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), urmată miercuri, 18 august, de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). Joi, 19 august, candidații vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va derula în perioada 23-31 august 2021.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august, rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, urmând a fi anunțate în 3 septembrie.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut