Eliberarea de pașapoarte la Turda și Câmpia Turzii se suspendă

Activitatea la punctele de lucru din Turda și Câmpia Turzii ale Serviciului Comunitar Pașapoarte Cluj va fi suspendată până în 13 august, a anunțat subprefectul Camelia Sălcudean. Măsura a fost luată deoarece personalul de la aceste puncte de lucru a fost detașat la sediul serviciului din Cluj-Napoca pentru a se putea optimiza activitatea de aici în contextul în care, în perioada verii, numărul solicitărilor de eliberare pașapoarte este foarte mare „La acest moment, începând cu 15 iunie și până în 13 august a fost modificat programul de lucru în sensul creșterii în intervalul 8-20 pentru a putea răspunde numărului mai mare de cereri, iar personalul a fost organizat în 2 schimburi. Toate aceste modificări, cu alocarea resurselor existente la sediul din Cluj-Napoca optimizează la maxim activitatea de emitere pașapoarte, pentru a face față perioadei de vară când cererea este mult mai mare”, a transmis Sălcudean.

Anul trecut, în ciuda pandemiei, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor a avut o activitate extrem de încărcată. Astfel, angajaţii acestui serviciu au trebuit să dea curs la 22.516 cereri de eliberare a pașapoartelor electronice și temporare.

În urma procesării solicitărilor, au fost eliberate la titulari un număr de 22.526 pașapoarte. Dintre acestea, 20.235 au fost pașapoarte electronice iar 2.291 pașapoarte temporare. Comparativ, în 2019 au fost înregistrate 55.894 de cereri de eliberare a pașapoartelor electronice și simple.

În acest an, din luna martie și până la mijlocul lunii iunie au fost au fost primite 12.042 cereri pentru pașapoarte electronice și temporare. Prin urmare, au fost eliberate la titulari 11.303 pașapoarte simple electronice și 739 pașapoarte simple temporare. Totodată, s-au aplicat 60 de amenzi contravenționale pentru pierderea, distrugerea sau deteriorarea pașapoartelor în valoare de 1.048 de lei.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut