Elevii solicită publicarea urgentă a procedurii de organizare a simulărilor naționale

Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației publicarea, în regim de urgență, a procedurii sanitare de organizare a simulărilor naționale și a programei pe care se va baza elaborarea subiectelor.

„La începutul lunii ianuarie a.c, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor au avut o întrevedere cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Printre propunerile înaintate în cadrul acestei întâlniri s-a numărat și organizarea simulărilor examenelor naționale, pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a. Această propunere a apărut ca urmare a faptului că elevii care vor susține anul acesta examenele naționale nu au avut ocazia să participe  la o simulare de examen, din cauza contextului pandemic. Ministerul Educației a aprobat propunerea  Consiliului Național al Elevilor, iar pe data de 16 februarie a fost publicat calendarul acestor simulări. Salutăm celeritatea Ministerului Educației în publicarea calendarului, însă  atragem atenția asupra faptului că, până la acest moment, nu au fost publicate procedurile de organizare a simulărilor și programa aferentă acestora” – arată CNE.

Reprezentanții elevilor atrag atenția că, pentru a avea o perspectivă reală asupra nivelului la care se situează, la acest moment, cei din clasele terminale ale ciclului gimnazial și liceal, „este imperios ca atât elevii, cât și  unitățile de învățământ, să aibă timp să se pregătească pentru simulări”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut