Elevii clujeni, „îndulciți” de polițiștii locali

Polițiștii locali clujeni le-au făcut o surpriză elevilor de pe autobuzele școlare.

Dimineața zilei de 6 decembrie le-a adus zâmbete și bucurie elevilor care au mers la cursuri cu autobuzele școlare ale CTP Cluj. Agenții Poliției Locale a municipiului Cluj-Napoca, prezenți în fiecare dintre mijloacele dedicate transportului de elevi le-au oferit acestora bomboane.

Autobuzele deservesc în prezent mai multe școli din centrul municipiului. Programul se bucură de un real succes în rândul clujenilor și a fost extins la mijlocul acestui an de la 5 la 12 trasee, odată cu achiziționarea a 10 noi autobuze pentru transportul elevilor la școală.

Primăria Cluj-Napoca prin Direcția Poliția Locală asigură prezența a cel puțin unui polițist local în fiecare autobuz școlar. Polițiștii asistă copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii.

Proiectul este implementat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu CTP Cluj-Napoca.

Doar vineri, 689 de elevi au utilizat transportul dedicat pentru a ajunge la școală, proiectul având un impact semnificativ pozitiv, în ceea ce priveşte traficul din oraş.

În fiecare dimineaţă elevii sunt luaţi de acasă de autobuz şi duşi la şcoală. Iniţiativa a luat fiinţă în urma propunerilor venite din partea clujenilor, în cadrul procesului bugetare participativă. Acest proiect poate fi comparat cu cel văzut de multe ori în Statele Unite sau chiar în oraşe mari din Europa. Proiectul este unul unic în ţară, iar scopul acestuia a fost de a descongestiona traficul la orele de vârf. Odată cu achiziţionarea autobuzelor şcolare, sute de maşini au dispărut de pe străzile oraşului.

Articole din aceeasi categorie