Elevii acuză Guvernul că înființează „taxiul tabletelor”

Guvernul României are datoria de a respecta Legea 109/2020, conform căreia  Ministerul Educației și Cercetării asigură, la cerere, un dispozitiv electronic conectat la  internet oricărui elev sau cadru didactic care solicită acest lucru – atenționează Consiliul Național al Elevilor, acuzând totodată Guvernul că înființează ”taxiul tabletelor”.

Atenționarea CNE vine după ce, miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că tabletele vor fi acordate elevilor în regim de comodat, putând fi redistribuite în orice moment către școlile din alte localități, în funcție  de evoluția sau involuția numărului de infectări cu COVID-19.

„Încă din luna mai, Consiliul Național al Elevilor a solicitat guvernanților realizarea  unei achiziții centralizate a dispozitivelor conectate la internet în mod etapizat,  pentru a evita astfel de situații ridicole. La mai mult de două săptămâni de la începerea  anului școlar, distribuirea tabletelor abia a început, în ciuda faptului că peste 580 de  unități de învățământ se află în scenariul roșu, care presupune prezența exclusiv online a  elevilor la cursuri” – spun reprezentanții elevilor.

În opinia președintelui CNE, Rareș Voicu, inabilitatea Guvernului României de a asigura dispozitivele necesare predării online are efecte devastatoare asupra elevilor care învață online, în comunitățile puternic afectate de COVID-19. „În loc să înființeze taxiul tabletelor, plimbând dispozitivele electronice de la un elev la altul, guvernanții ar trebui să se asigure că necesarul de dispozitive este acoperit, astfel încât elevii să nu fie puși în situații jenante, fiind nevoiți  să plimbe tabletele de la o școală la alta”, declară președintele CNE.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut