Elevi clujeni premiați la etapa națională a concursului „Made for Europe”

Elevii clujeni participanți la etapa națională a competiției „Made for Europe” (Târgoviște, 27-30 aprilie) s-au întors acasă cu două premii I și o mențiune.

Probele acestei etape au constat în în prezentarea produselor realizate de elevi în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană de tip Erasmus+, SEE- fonduri norvegiene, eTwinning. Județul Cluj a participat cu patru produse finale, realizate de elevi de la: Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, Colegiul Tehnic „Ana Aslan” – Cluj-Napoca și Școala Gimnazială „Avram Iancu” Turda.

Premianții județului Cluj, evidențiați pentru calitatea produselor realizate în cadrul parteneriatelor strategice Erasmus+ și a proiectelor eTwinning: Premiul I: Bodor Alexandru, clasa a IX-a A, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” – Jocul Interactiv „Smart Choice” din cadrul proiectului „Tous amis…sûr Internet”, profesor coordonator Morar Claudia; Costea Camelia și Măzărache Sebastian-Alexandru, clasa a V-a, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz – Platforma educațională „Open-Sign” din cadrul proiectului „Open Sign- Socio- Educational e-magazine for European Deaf Children”, profesor coordonator Trânca Ramona; Mențiune: Popa Dragoș Andrei, clasa I B, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Turda – „S(ky)NAP!- a coded map of the sky (Twinspace)”, din cadrul proiectului eTwinning 223724, profesor coordonator Crișan Gabriela Ileana.

„Felicităm toți elevi clujeni participanți la etapa națională a concursului „Made for Europe” pentru rezultatele obținute și, deopotrivă, cadrele didactice coordonatoare. Ei au demonstrat și cu acestă ocazie importanța și utilitatea dezvoltării de competențe specifice și competențe cheie, prin intermediul proiectelor și activităților de învățare prin descoperire și colaborare din cadrul proiectelor europene în care sunt implicate unitățile de învățământ. Proiectele europene aduc pentru elevi și cadrele didactice diverse provocări: crearea unui mediu atractiv și diversificat de învățare, prin transferul multidisciplinar, elaborarea de materiale și instrumente de învățare, integrarea noilor tehnologii în procesul didactic. Totodată, proiectele oferă oportunitatea cunoașterii specificului cultural al țărilor participante, a participării școlilor la o rețea europeană pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaționale și prin participarea la seminarii internaționale de formare/ schimburi de experiență, un cadru atractiv de învățare pentru elevi și pentru profesori, recunoașterea oficială și o mai mare vizibilitate a activității școlilor participante la nivel național și european. Mă bucur că în județul Cluj există interes pentru scrierea și implementarea de proiecte europene și că rezultatele acestor proiecte sunt apreciate la nivel național”, a declarat inspectorul școlar general Marinela Marc.

La etapa națională a competiției „Made for Europe”, de la Târgoviște, au participat 122 de elevi din 40 de județe ale țării.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut