Elevi clujeni premiați la etapa internațională a concursului „Conference of Young Scientists”, 2021

Cinci elevi clujeni au obținut premii – trei medalii de argint, o medalie de bronz și o diplomă de participare – la secțiunile Environmental science și Informatics ale etapei internaționale a Concursului Interdisciplinar „Conference of Young Scientists” – ICYS, 2021 (ediția a XXIX-a, Belgrad, 23-26 aprilie).

La secțiunea Environmental science, elevii Boar A. Andrada, clasa a XI-a, Seminarul Teologic Ortodox, Gombar A. Anna și Székely-Varga B. Szilárd, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat, au obținut medalii de argint, iar Mihacea I. Ioana, clasa a XII-a, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”- Cluj-Napoca, a obținut medalia de bronz. La secțiunea Informatics, Liscan C. I. Rareș, clasa a XII-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Turda, a primit diplomă de participare.

,,Ne bucură performanța elevilor clujeni și îi felicităm și pe ei și pe cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor. Rezultatele sunt cu atât mai valoroase în contextul acestui an școlar în care nu s-au putut desfășura olimpiade și concursuri naționale și au existat astfel de inițiative din partea organizatorilor, pentru a nu întrerupe șirul unor competiții internaționale de succes și pentru a-i ține conectați la activități de învățare la standarde înalte pe elevii capabili și motivați de atingerea performanței”, a transmis inspectorul școlar general Marinela Marc.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut