Elevi clujeni calificați pentru etapa națională a concursului interdisciplinar „Conference of Young Scientists”

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a realizat, săptămâna trecută, selecția elevilor care vor reprezenta județul Cluj la etapa națională a concursului interdisciplinar Conference of Young Scientists (ICYS) – o competiție de excelență care promovează formarea abilităților de cercetare științifică, precum și dezvoltarea creativității elevilor.

Elevii selectați sunt: Chiriac Iulia Andreea, clasa a X-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda; Petrișor Alexandru, clasa a XII-a, Pop Raul Alin, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Cluj-Napoca; Zirbo Oana-Maria, clasa a X-a, Rednic Natalia, clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca; Aletta Gombár, clasa a XI-a, Szilárd Székely-Varga, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca; Ceteraș Adela, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca. Aceștia „au demonstrat creativitate și au abordat teme actuale și interesante, cu accent pe domeniile: protecția mediului, științele vieții, fizică și robotică” – după cum precizează IȘJ Cluj.

„Suntem onorați de prestația lor și le dorim mult succes la următoarele etape. În egală măsură, mulțumim profesorilor coordonatori și cadrelor didactice universitare pentru deschiderea și sprijinul acordate echipelor de elevi în desfășurarea studiilor de cercetare în cadrul laboratoarelor de specialitate ale Facultății de Biologie și Geologie, Facultății de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, dar și ale Facultății de Ingineria Materialelor și a Mediului, din cadrul Universității Tehnice și Universității „Sapienția”, Cluj-Napoca” – a transmis Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

„Ne bucură interesul elevilor clujeni pentru activitățile de cercetare științifică, iar rezultatele sunt cu atât mai valoroase în contextul acestor ani școlari în care nu a posibilă desfășurarea multor olimpiade și concursuri care să le permită câștigătorilor participarea la etapele internaționale. Sunt convinsă că ei ne vor reprezenta cu cinste în etapele viitoare ale competiției, care le deschide drumul spre noi oportunități în domeniul inovării științifice” – este declarația inspectorului școlar general Marinela Marc.

Organizat anual de Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratele școlare, concursul interdisciplinar Conference of Young Scientists (ICYS) își propune încurajarea elevilor în găsirea de soluții pentru rezolvarea problemelor legate de mediu și pentru reducerea dezechilibrelor ecologice, dar și în asumarea responsabilității protejării mediului.

Etapa internațională a concursului – ICYS 2022, ediția a XXVIII-a – se va desfășura la Belgrad, Serbia, în perioada 7-13 aprilie.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut