Elevi clujeni admiși la colegiile militare din țară

Cea mai mare medie înregistrată este 9,95, obținută de un elev al Școlii Gimnaziale din Dej. Acesta a fost admis la Colegiul Național Mihai Viteazul din Alba Iulia. Pe următorul loc se află un elev al aceleiași școli din Dej, care a obținut media 9,48, fiind admis tot la școala militară din Alba Iulia. Și alți elevi din județul Cluj au decis să aplice la colegii militare. Din cei 19 elevi ieșeni admiși, 17 dintre aceștia au ales să studieze la colegiul militar din Albă Iulia. Alți doi au fost admiși la Colegiul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova. Dintre cei admiși la colegiile militare, opt sunt din Cluj-Napoca. Au mai fost admiși elevi de la școli generale din Dej, Gherla și Câmpia Turzii.

Aceștia au avut de trecut următoarele probe: testare psihologică, testare aptitudini fizice și examenul de verificare cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română susţinut în colegiu

În ţara noastră exită 5 colegii naţionale militare: Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia,  Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc,  Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut