Elevi ai Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla, remarcați la un festival literar

Nu există an în care elevii din Gherla să nu se afirme și în domeniul literaturii. Zilele trecute, elevii Liceului Teoretic „Petru Maior” au participat la ediția a X-a a Festivalului Național „Ana Blandiana”. Este o prestigioasă manifestare cultural-artistică, organizată sub egida marii poete și eseiste Ana Blandiana, care prezidează jurul acestei competiții naționale.

De data aceasta, talentul și munca susținută au dat roade, iar Marele Premiu al Festivalului Național „Ana Blandiana” a fost câștigat de eleva Mara Alexia-Monoșes, din clasa a XI-a D, coordonată de profesoara Monoșes Cosmina, un succes extraordinar al tinerei. Alte rezultate de excepție: Andreșan Teodora, clasa a X-a A (coordonată de prof. Monoșes Cosmina), premiul I la secțiunea „Poezie”; Moldovan Maria Antonia, clasa a X-a B (coordonată de prof. Câmpean Emilia), premiul I la secțiunea „Recitare”; Rus Cosmina-Iasmina, clasa a X-a D (coordonată de prof. Monoșes Cosmina), premiul al III-lea la secțiunea „Recitare”; Popa Diana-Maria, clasa a XI-a D (coordonată de prof. Monoșes Cosmina), mențiune la secțiunea „Eseu”; Monoșes Mara-Alexia, clasa a XI-a D (coordonată de prof. Monoșes Cosmina și Hăran Florin), mențiune la secțiunea „Traduceri” (engleză); Moldovan Maria-Antonia, clasa a X-a B (coordonată de prof. Câmpean Emilia), premiul special Ars Poetica, secțiunea „Poezie”.

Sunt rezultate deosebite ale elevilor gherleni, care, iată, pe lângă disciplinele realiste (matematică, informatică etc.) se remarcă și în domeniul creațiilor literare, tot mai mult îndrăgite de reprezentanții liceelor din municipiu.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut