Elevele din Gherla, pasionate de tehnologie

O echipă de patru eleve de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla au creat recent o aplicaţie, „Fit over Fat”, ce se încadrează în domeniul  sănătăţii. Ideea lor principală este de a ajuta oamenii să adopte un stil de viaţă sănătos, reducând procentul de obezitate  din ţară.

Echipa este formată din elevele Melisa Barna – coordonator, Augusta Oros – designer proiect, Noemi Tripon – producător al aplicaţiei şi Alisa Măhălean – producător al aplicaţiei. Patru eleve harnice şi deosebit de ambiţioase, coordonate de profesoara  Ioana Butean. Aplicaţia celor patru tinere, în curs de dezvoltare, este menită să ajute la crearea unui stil de viaţă mai bun şi vine ca un răspuns la întrebări despre fitness şi nutriţie. Pedometrul, programul de dietă şi exerciţiile concepute individual pentru fiecare topologie umană încearcă să elimine problemele de greutate din viaţa oamenilor, într-un mod cât mai plăcut şi mai practic. Ceea ce a determinat această echipă ambiţioasă să demareze un astfel de proiect este prezenţa tot mai mare a obezităţii, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor. Planul de afacere al echipei pare un proiect minimal, dar care, pe viitor, sperăm să schimbe viaţa semenilor noştri în bine.

Cele patru eleve din Gherla doresc să-şi continue activitatea în domeniul tehnologiei. Oricum, primul pas a fost făcut deja, prin  aplicaţia „Fit over Fat”.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie