Elevă din Gherla, laureată a Festivalului Cailor „El Zorab”

Mai nou elevii unităților de învățământ din municipiul Gherla sunt tot mai mult cunoscuți în disciplinele sportive mai rar practicate la noi. Pe lângă fotbal sau karate, tinerii urbei de pe Someș se afirmă și la… călărie.

Aida Alesia Suciu, elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, zilele trecute a participat cu succes la Festivalul Cailor „El Zorab”, desfășurat la ferma Zorabia din localitatea Șelimbăr, în județul Sibiu. Evenimentul, organizat de Asociația Cailor Arabi, s-a aflat la a treia ediție și a cuprins demonstrații de frumusețe a cailor pur sânge arab, dresaj natural, tir cu arcul călare, sărituri peste obstacole, dar și petreceri cu foc de tabără și muzică country, folk, blues și rock. În cadrul evenimentului s-a desfășurat și competiția de Working Equitation, etapa națională, disciplină portugheză bazată pe dresaj-maneabilitate, respectiv relația strânsă cal-călăreț, la care a participat și talentata elevă din Gherla.

Pe parcursul celor trei zile de festival, tânăra a concurat la trei probe, încununate cu succes: stil – două evoluții, cu 12 concurenți – locul 1, ștafetă – o evoluție, cu șase echipe – locul 1, blitz – o evoluție, cu 16 concurenți – locul 5.

Aida Alesia locuiește în Răscruci, comuna Bonțida și este antrenată chiar de tatăl ei, Ioan Suciu. Aida Alesia a activat la mai multe cluburi de echitație, iar acum are patru căluți, îngrijiți la cunoscuta herghelie din Jucu de Jos. Participarea la competiția de la Șelimbăr a venit ca urmare a invitației primite din partea președintelui Working Equitation România, Ion Maldea, și a organizatorilor, Asociația Cailor Arabi.

În această toamnă, eleva Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla se pregătește în vederea competițiilor ce vor avea loc în țară.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut