Elev eliminat pentru fraudă de la prima probă a examenului de Bacalaureat

Un elev clujean a fost eliminat, luni, de la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, pentru fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului – a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

La proba scrisă la Limba și literatura română (proba E.a) au fost prezenți 3.901 candidați, iar 40 de candidați nu s-au prezentat. În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă.

Marți, 29 iunie, se va desfășura proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), urmată miercuri, 30 iunie, de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). Joi, 1 iulie, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b) pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie,  până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00 – 18:00, sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice, anonimizat, în 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului național de Bacalaureat 2021, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE 0800 801 100, respectiv 0800 816 264, disponibile în perioada 28 iunie – 1 iulie 2021, în intervalul orar 8:00-16:00.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut