Elev clujean – mențiune la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Unul dintre elevii români premiați la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022 (Kutaisi, Georgia) este clujeanul Teofil Voicu, de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, care a obținut mențiune.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu a ținut să remarce performanța deosebită a elevilor români și să-i felicite pe triplul campion, Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), pentru medalia de aur absolut și pentru titlul de cel mai bun concurent european, pe dublul medaliat cu aur, Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și pe cei trei elevi români medaliați cu bronz: Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula (toți 3 de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

De asemeni, a felicitat și a doua echipă românească participantă la olimpiadă: Traian Rareș Tuș (Colegiul Național „Gh. Șincai” din Baia Mare) – medaliat cu argint; Mendel Mendelson (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – medaliat cu bronz; Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național „Gh. Murgoci” din Brăila) – medaliat cu bronz și Teofil Voicu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca) – mențiune.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut