EIKON – dublă lansare de carte

Editura Eikon invită publicul cititor astăzi, 22 septembrie 2014, începînd cu ora 18, la Book Corner Librarium din Cluj-Napoca (Bdul Eroilor nr. 15) la o dublă lansare de carte: Şamanii şi poeţii de Emilia Ivancu şi Oh, ridică vălul! de Angharad Price, urmată de o sesiune de autografe, eveniment la care vor participa Emilia Ivancu, Ioan-Pavel Azap şi Adrian Radu.
afis Emilia Ivancu Bookcorner 2014Şamanii şi poeţii, volumul de poeme al Emiliei Ivancu, surprinde un gen de poezie care înoată împotriva curentului de astăzi din poezia românească şi care explorează filoanele arhaice ale diverselor spaţii pe care autoarea le întîlneşte mental, lingvistic şi cultural, spaţii precum Ţara Galilor, Armenia, Portugalia sau Polonia.
Oh, ridică vălul! de Angharad Price (traducere din limba galeză de Emilia Ivancu şi Diarmuid Johnson) reprezintă o premieră lingvistică, dar şi culturală pentruj spaţiul românesc, fiind prima traducere din limba galeză în limba română a unui roman ce prezintă povestea familiei Tynybraich din nordul Ţării Galilor de-a lungul secolului XX. Cartea a primit cel mai prestigios premiu pentru proză din Ţara Galilor în anul 2002, în cadrul Festivalului Naţional de Literatură şi Muzică „Eisteddfod”, iar în anul 2003 a primit Premiul „Cartea Anului”.

Articole din aceeasi categorie