Egal muncit în deplasare la Șelimbăr. Unirea Dej rămâne pe podiumul Ligii a II-a

Istoria marcării unui gol în ultimele momente ale meciului de către fotbaliştii Unirii Dej s-a repetat şi în partida cu CSC Şelimbăr 1599, disputată pe stadionul 1 Mai din Râmnicu Vâlcea, în cadrul etapei a șasea a Ligii a II-a. Dejenii au dat lovitura în momentul în care spectatorii se îndreptau deja spre ieșirea din stadion, în cel de al treilea  minut al prelungirilor, exact  ca şi în partida din etapa anterioară cu Unirea Constanţa, spre bucuria imensă a celor 20 de suporteri ai „Brigăzii Someşene”, care și-au însoţit  favoriţii  pe Valea Oltului.

Autorul golului a fost Ionuţ Frăsineanu,  introdus de antrenorul Dragoş Militaru în repriza a doua exact cu scopul de a revigora atacul echipei.. A fost un şut senzaţional, la care portarul sibienilor, Aleksander Mitrovic, a rămas spectator, iar coechipierii acestuia s-au prăbuşit pe gazon, nevenindu-le să creadă că au scăpat din mână cele trei puncte.

Adevărul este că ambele formaţii au avut o evoluţie bună, constantă, rezultatul final 1-1 (0-0) fiind just. A fost o întâlnire animată,  cu multe faze de poartă desfăşurată în deplină sportivitate. În prelungirile primei reprize am consemnat o accidentare gravă a fundaşului de la CSC Şelimbăr,  Cristian Natea,  care s-a ciocnit cu coechiperul său, portarul Mitrovic, fiind transportat cu ambulanţa la spital. Nici Unirea nu a scăpat de accidentare, Mihai Kereki ieşind de pe teren în minutul 26 în urma unei lovituri la gleznă, el fiind înlocuit cu Cristian Chira. Aceste mici evenimente însă nu au umbrit derularea confruntării din Zăvoiul vîlcean.

Ne este greu să amintim toate fazele mai periculoase la cele două porţi, însă scoatem în evidenţă forma excelentă a celor doi portari, ambii componenţi ai naţionalei Republicii Moldova:  Aleksander Mitrovic, de la sibieni, şi Dorian Railean, de la oaspeţi. Ultimul, în special, a scos nişte mingi pe care scria gol,  cum au fost şuturile lui Octavian Ursu, Ion Cărăuşu şi Jordan Gele, atacantul francez bombardând efectiv poarta dejeană între minutele 87 și 90. Astfel că, în loc să fie 2-0 sau 3-0 pentru „călăreţii roşii”, meciul s-a terminat 1-1, un scor  ce reflectă real situaţia de pe teren. Mai menţionăm că reuşita elevilor antrenorului Eugen Beza a aparţinut  mijlocaşului Octavian Ursu, cel care în minutul 78 a şutat frumos din interiorul careului. Până în acel moment, Unirea putea deschide scorul, dar Angelo Cocian (minutul 16), Gabriel Fulga( 41) şi Cristian Chira (62) nu au fost precişi în faţa buturilor păzite de Aleksander Mitrovic.

Unirea Dej a început partida cu: Răilean – Maftei,  Burdeţ, D. Pop, Roş – Ad. Pop , Kereki, Cocian, Al. Pop – Fl. Blaj, Fulga. Au mai jucat: Chira, Al. Militaru, Frăsineanu, Bogdan și Greu.

În urma acestui rezultat, Unirea Dej a coborât pe locul trei în clasament, cu 13 puncte, dar la egalitate cu alte trei formații, inclusiv cu liderul Unirea Slobozia.

În etapa a șaptea a ligii secunde, Unirea Dej va evolua pe teren propriu cu Poli Timișoara, sâmbătă, cu începere de la ora 11.00.

Dragoș Militaru: ”Am luat un punct extrem de important”

”Este foarte bine că am reușit să scoatem un punct în deplasare, chiar dacă l-am luat pe finalul meciului. Noi ne luptăm până la ultimul fluier al arbitrului, și asta am făcut în fiecare meci. Nu știu dacă am făcut neapărat un joc rău, a fost și unul împotriva unei echipe care joacă foarte bine pe teren propriu și care încă n-a pierdut niciun joc acasă.

A fost o primă repriză echilibrată, în cea de a doua au fost câteva ocazii ale echipei gazde din două nesincronizări ale noastre. Noi am avut foarte multe situații de gol, nu neapărat ocazii, în fața porții, dar n-am găsit pasa decisivă sau centrarea decisivă. Am ajuns de foarte multe ori în careu, dar am luat un gol stupid, au mai avut o ocazie la 1-0, pentru am rămas descoperiți în apărare încercând să atacăm, dar am reușit să egalăm pe final de meci. Am luat, până la urmă un punct, unul care este foarte important pentru noi. Vreau să le mulțumesc Brigăzii Someșene că au fost din nou alături de noi, au fost și la București. Le simțim din plin prezența și în teren, chiar dacă nu sunt foarte, foarte mulți, și le mulțumim pentru efortul pe care-l fac acești suporteri, și îi așteptăm alături la meciul de acasă din etapa viitoare”, a declarat antrenorul Dragoș Militaru, la finalul partidei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut