Egal fără goluri în Slovenia și CFR păstrează șanse mari de calificare în grupele Conference League

CFR Cluj a obținut, în Slovenia, un rezultat de egalitate în disputa cu Maribor, în prima manșă a barajului pentru obținerea calificării în grupele Europa Conference League. A fost 0-0 după 90 de minute echilibrate în care ocaziile mari de gol au putut fi numărate pe degetele unei singure mâini, scenariul perfect imaginat de Dan Petrescu pe terenul campioanei Sloveniei. Pentru a ajunge în grupele ECL, CFR Cluj va trebui, însă, ca la meciul retur de peste o săptămână, să învingă pe NK Maribor, doar o palidă copie a campioanei Sloveniei din sezonul trecut.

Echipele de start:

Maribor: Bergsen – Zinic, Karic, Uskokovic, Sikosek (cpt.) – Antolin, Vidakovic – Cuk, Bozic, Brnic – Baturina

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora (cpt.) – Deac, Boateng, Cvek, Roger – Jefte, Yeboah

Min.6: primul corner al meciului aparține CFR-ului, execută Deac, apărarea slovenilor respinge până la Camora, care trimite mult pe lângă poartă. Echipa lui Dan Petrescu are și prima ocazie de gol a meciului, prin Betancor, în min.10, dar șutul său din marginea careului trece la mică distanță de poarta gazdelor. Manea vede cartonașul galben în min.14, arbitrul a considerat că acesta a simulat un fault. Betancor se precipită și trimite peste poartă, în min.15, în loc să continue faza cu Deac, liber pe stânga. Spaniolul dezamăgește din nou, în min.27, reluând total defectuos spre poartă din poziție bună de a marca. Gazdele au prima lovitură de la colț, în min.29. Boateng iese de pe teren accidentat, Muhar îl înlocuiește. Pierdere grea pentru CFR Cluj! Cea mai mare ocazie de gol aparține gazdelor, în min.32, când Bozic șutează violent din mijlocul careului, dar Scuffet respinge excelent în lateral. Campioana României domină mijlocul terenului, dar suferă în faza de atac, acolo unde nici Betancor, și nici Yeboah, nu pot face diferența în fața porții. Pauză la Maribor, iar Dan Petrescu este așteptat să forțeze în atac cu Petrila, Păun sau Malele.

Într-adevăr, Păun este introdus în teren chiar de la începutul reprizei secunde, în locul lui Betancor. A trecut o oră de joc, dar partida continuă să fie lipsită de faze periculoase la cele două porți. Deac obține o lovitură liberă de la 25 de metri de poartă, în min.66. Tot decarul CFR-ului execută, dar mingea trece peste poarta lui Bergsen. Yeboah șutează de la marginea careului, în min.70, dar balonul este reținut cu ușurință de portarul lui Maribor. Min.72: debut în competițiile europene pentru Malele, introdus în teren în locul lui Deac. Cartonaș galben și pentru Malele, în min.77. Kronaveter șutează la poarta lui Scuffet, dar balonul este deviat în corner, min.78. Scuffet, în min.83, scoate din nou excelent reluarea spre poartă a lui Bozic din marginea careului de 16 m. Dublă schimbare la CFR, în min.88: ies de pe teren Roger și Cvek, intră Petrila și Hoban. Yeboah trimite din voleu peste poartă, în min.90, după o centrare excelentă venită de la Păun. Arbitrul ceh al partidei mai acordă gratuit două cartonașe galbene pentru Yuri și Burcă, la o fază confuză petrecută la mare distanță de poarta lui Scuffet. Final de meci fără goluri în Slovenia, iar CFR păstrează o mare șansă la calificarea în grupele Conference League.

Partida retur va avea loc peste o săptămână pe stadionul din Gruia, cu începere de la ora 20.00.

Sandu Mureșan

Foto: GSP.ro

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut