Efortul medicilor clujeni în lupta cu pandemia nu a reprezentat nimic pentru Klaus Iohannis

Modul impresionat în care medicii clujeni s-au pus în slujba luptei contra pandemiei nu a reprezentat nimic pentru președintele Klaus Iohannis. Deși au depus eforturi supraomenești pentru a salva viețile celor afectați de noul virus, niciun medic clujean din cadrul spitalelor civile nu a fost distins de președinte. Cu ocazia Zilei Naționale a României, șeful statului a decorat mai multe cadre medicale din țară în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 de pe teritoriul țării noastre „Ziua Naţională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generaţii care s-a dedicat trup şi suflet împlinirii unui ideal măreţ şi reprezintă simbolul unităţii, al sacrificiului şi al speranţei poporului român. Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată şi se cuvine ca acum să arătăm recunoştinţa noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea şi de viaţa noastră. Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi de adaptabilitate”, a spus şeful statului la ceremonia organizată la Palatul Cotroceni. El a punctat că distincţiile conferite reprezintă o recunoaştere a meritelor oamenilor care aduc cinste României.

„Pandemia de COVID-19 ne afectează pe toţi şi, oricât am încerca, nu vom reuşi să stopăm această criză sanitară fără solidaritate şi unitate. Inspiraţi de exemple ca dumneavoastră, trebuie să acţionăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie, pentru a recăpăta ceea ce acest virus ne-a răpit şi ceea ce ne lipseşte cel mai tare în zile ca aceasta: apropierea celor dragi, sentimentul de siguranţă, bucuria strângerii de mână şi a îmbrăţişării. Vă mulţumesc, vă doresc multă sănătate şi, cu ocazia Zilei Naţionale, un călduros La mulţi ani! La mulţi ani, România!”, a conchis preşedintele Iohannis.

Printre cei decorați nu se află însă niciun medic sau cadru medical de la spitalele civile din județul Cluj. Care au fost criteriile pe baza cărora Iohannis a acordat decorațiile nu știm. Ce e cert că la Cluj s-au făcut eforturi uriașe pentru combaterea COVID-19 încă de la apariția primului caz în județ.

Potrivit datelor, medicii clujeni au reușit să vindece 8.026 de persoane infectate cu noul virus. Precizăm că de la Cluj doar un medic militar a primit, în acest an, decorație de la președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale. Este vorba de col. Doina Baltaru, comandantul Spitalului Militar de Urgență „dr. Constanin Papilian”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut