Eficiență energetică și panouri fotovoltaice cu fonduri norvegiene

Primarul Emil Boc s-a întâlnit cu reprezentanții guvernelor din Norvegia, Islanda și Liechtenstein, pentru a le prezenta progresul realizat de municipiul nostru în implementarea proiectelor finanțate de statele pe care le reprezintă.

„Astăzi, la Centrul de Cultură Urbană (Casino) din Parcul Central, am primit vizita reprezentanților guvernelor din Norvegia, Islanda și Liechtenstein, pentru a le prezenta progresul realizat de municipiul nostru în implementarea proiectelor finanțate de statele pe care le reprezintă, prin programul de finanțare „EEA & Norway Grants”.

Prin aceste fonduri, la Cluj-Napoca se finanțează în prezent 5 proiecte, 4 dintre acestea pe componenta de eficiență energetică, iar unul pe componenta ecologie – economie circulară. Valoarea totală a celor 5 granturi se apropie de 5 mil. euro. Panourile solare pe care le vedeți instalate pe piețele agroalimentare din municipiu, în baza sportivă Gheorgheni sau pe anumite școli publice sunt finanțate prin acest program european.

Le-am mulțumit reprezentanților pentru încrederea acordată orașului nostru și am discutat despre viitorul acestui mecanism de finanțare pentru România. La Cluj-Napoca, programul „EEA & Norway Grants” reprezintă o altă formă externă de finanțare pentru proiectele municipalității. Totodată, le-am prezentat celor din delegație viziunea „Green.Digital.Resilient” prin care urmărim să transformăm orașul într-unul neutru din punct de vcedere climatic până în 2030”, a spus Emil Boc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut