Efectele Untold pe străzile din Cluj-Napoca: 13 de dosare penale pentru consum de droguri la volan

O razie de proporții ce a vizat identificarea persoanelor care se aflau la volan sub influența drogurilor și a alcoolului a fost declanșată de polițiști în contextul festivalului de muzică de la Cluj-Napoca. În acțiune au fost implicați polițiștii rutieri clujeni, polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară.

Astfel, aproximativ 1.200 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv 13 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 3 pentru conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri au depistat un conducător auto pe strada Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca, care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Un bărbat a fost depistat conducând un autoturism pe strada Calea Florești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i înregistrată o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut