Educație financiară și pentru carieră pentru elevi din licee tehnologice

Un număr de 1.500 de elevi din peste 70 licee tehnologice din București și din județele Cluj și Iași participă la cea doua ediție a programului de educație financiară și pentru carieră „Start Major”, inițiat de UniCredit Bank. Ediția din acest an se desfășoară exclusiv online și este dezvoltată în parteneriat cu Asociația The Social Incubator, cu implicarea angajaților UniCredit Bank în rol de traineri-voluntari.

Potrivit inițiatorilor programului, „Start Major” își propune să crească șansele de independență financiară și succes în carieră pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, odată ce aceștia împlinesc 18 ani. Elevii de liceu învață cum să își gestioneze corect resursele financiare, descoperă ce roluri profesionale li se potrivesc, cum pot obține un loc de muncă, dar și cum pot dezvolta o afacere.

Ediția 2021 include trei etape, și anume: etapa 1 (februarie – martie) – cursuri online interactive pentru 1.500 de elevi din clasele IX-XII, despre bazele independenței financiare; etapa 2 (martie) – ateliere online pentru peste 300 de participanți din clasele XI-XII, despre angajabilitate: dezvoltarea profilului profesional, oportunități de angajare și pregătirea pentru piața muncii; etapa 3 (aprilie) – tabără online pentru 60 de participanți din clasele XI-XII, despre dezvoltarea unei afaceri proprii: legislație, cercetarea pieței, marketing și comunicare, finanțare și administrarea bugetului.

„Educația financiară joacă un rol extrem de important în dezvoltarea tinerilor, fiind o componentă esențială în tranziția către viața independentă. «Start Major» este un proiect care abordează teme de interes pentru tineri și poate genera un efect pozitiv în viețile lor: formarea unui comportament financiar responsabil și echilibrat, dobândirea de noi cunoștințe și dezvoltarea de abilități și competențe pentru o carieră de succes potrivită. Ne bucurăm să facem parte din echipa programului”, declară Adriana Preda, director executiv al Asociației The Social Incubator.

„Start Major” este unul dintre cele două programe de educație financiară și incluziune (alături de Academia Minților Creative) pe care le derulează UniCredit Bank în contextul Social Impact Banking – angajamentul companiei de a construi „o societate mai echitabilă și mai inclusivă, prin dezvoltarea bunăstării sociale și economice” -, demarat în octombrie 2019.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut