Eduard Novak se ia la trântă cu discriminarea în sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat că nu va accepta pe durata mandatului său ca vreun sportiv să fie discriminat, cerând în acest sens criterii clare de la care să nu existe abateri.

„Primesc zilnic, pe diverse canale de comunicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federaţii în legătură cu diverse situaţii injuste, de discriminare a sportivilor. Unele dintre ele sunt simple relatări, iar cele mai mult nu sunt transmise pe cale oficială. Ca urmare a acestor situaţii, vreau să fac o serie de precizări. Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România. În susţinerea acestui principiu de bază în activitatea mea ca ministru, voi cere criterii clare de calificare, astfel încât nici sportivii, dar nici structurile sportive să nu se abată de la angajamentele lor. Toţi sportivii remarcabili, care au făcut sau îşi doresc să facă performanţă şi abordează pregătirea şi competiţiile cu seriozitate şi responsabilitate, vor fi sprijiniţi şi promovaţi”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.
El a cerut sportivilor să îi transmită situaţiile injuste cu care s-au confruntat, cu documente doveditoare. „Chiar dacă ministerul nu s-a implicat până acum în această zonă, eu îmi doresc să schimb abordarea. Ca sportiv de performanţă, ştiu cât de greu este, câte piedici pot exista şi de câte ori anumite organizaţii sunt mai degrabă obstacol, decât sprijin, aşa cum ar fi normal. În acest sens, vă rog să transmiteţi în atenţia mea, ca ministru, situaţiile pe care le consideraţi injuste, însă pe canalele oficiale de comunicare ale ministerului, şi nu sub formă de simplă relatare, ci însoţite de documente doveditoare pentru fiecare dintre susţinerile făcute în sesizarea dumneavoastră”, a mai scris Eduard Novak.
Eduard Novak, ciclist paralimpic, este primul sportiv aflat încă în activitate care ocupă funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut