Eduacces.ro: Platformă în sprijinul cadrelor didactice care se ocupă de copii cu CES

O platformă publică, gratuită, ce ajută cadrele didactice care se ocupă de copii cu cerințe educaționale speciale (CES) să adapteze învățarea la nevoile specifice ale acestora a fost lansată zilele trecute de Asociația FDP – Protagoniști în educație, împreună cu Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională.

Platforma www.eduacces.ro pune la dispoziția utilizatorilor o colecție de resurse educaționale, facilitează schimbul de experiență și partajarea de conținut între membri și asigură obținerea de consultanță din partea specialiștilor. Astfel, în secțiunea „Resurse” a platformei, utilizatorii au acces la modele variate de materiale didactice și opțiunea de a le filtra după diagnostic sau nivelul de învățare. În secțiunea „Linkuri utile” sunt disponibile jocuri și activități non-formale pe care specialiștii le pot utiliza în adaptarea metodelor de lucru. Totodată, orice profesionist care a identificat, a adaptat, a testat soluții didactice eficiente în interacțiunea cu un copil cu CES, ce pot servi întregii comunități, are posibilitatea să își creeze cont și să încarce un număr nelimitat de documente, unul dintre obiectivele proiectului fiind extinderea continuă a acestui centru online de învățare, în care schimbul de experiență este încurajat.

Nu în ultimul rând, platforma dispune de secțiunea „Discută cu un specialist”, în care utilizatorii – părinți și cadre didactice – pot adresa întrebări legate de activitățile lor cu copiii și pot primi consultații privind provocările întâlnite la clasă. Răspunsurile sunt furnizate prin e-mail, în decurs de 48 de ore, de psihologi, psihopedagogi și alte categorii de specialiști (consilieri educaționali, profesori de specialitate, terapeuți), voluntari sau angajați ai Asociației FDP – Protagoniști în educație și ai CMBRAE.

Platforma este disponibilă și în limbile maghiară, germană și engleză, răspunzând astfel nevoilor unui număr mai mare de beneficiari.

Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România cu un buget de 240.000 de lei prin programul „Connecting for Good” și a fost dezvoltat de Asociația FDP – Protagoniști în educație, cu sprijinul Code for Romania, în cadrul programului Civic Labs.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut