Ediție specială a Cursului de Estetica Jazzului

Joi, 9 martie, de la ora 19, în Sala Europa (etaj III) a Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca (acces prin partea dreaptă a clădirii, pe lângă cabina portarului) se va desfăura o ediție specială a Cursului de Estetică a Jazzului, susținut din 1997, sub auspiciile Academiei Naționale de Muzică ”G. Dima”, de dr. Virgil Mihaiu, director Casa do Brasil & Biblioteca de Studii Latino-Americane.

În prima parte a seratei, jazzologul Virgil Mihaiu va susține o prelegere despre impactul spontaneității și premeditării asupra redefinirii actuale a conceptului de jazz, asezonată cu fascinante exemplificări audio / video. A doua parte a cursului îi are ca invitați pe trei dintre cei mai talentați juni muzicieni de jazz transilvăneni: David Luca / pian, Tamás Fábián / contrabas & bas electric și Marc Pocola / baterie, percuție, vibrafon. Sub titulatura ”Blue Link Trio”, ei vor susține un recital „live”.

Virgil Mihaiu a ținut să menționeze implicarea în desfășurarea evenimentului a Asociației Studențești Eco-Jazz Napocensis, coordonată de prof. Stefan Vannai, a centrului cultural Casa do Brasil, care funcționează sub auspiciile Universității ”Babeș-Bolyai”, precum și artistului plastic Flaviu Moldovan, realizatorul afișului acestei manifestări.

Ca de obicei, la Curs, unde sunt invitați să asiste toți pasionații de muzică / arte / frumos, indiferent de etate, profesiune, sau preferințe estetice, intrarea este liberă.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut