Ediția tipărită de marți, 26 iulie, a ziarului Făclia

Ediția de marți, 26 iulie a cotidianului Făclia cuprinde informaţii exclusive şi variate. Iată ce puteţi citi:

Noua armă a iredentismului maghiar: sportul

Se pare că Budapesta înearcă să profite din plin de situația regională generată de agresiunea militară rusă în Ucraina și își turează tot mai tare acțiunile revizioniste și destabilizatoare. Mai mult, nostalgicii Ungariei Mari caută noi fronturi pentru a lupta și a demonstra „unitatea istorică” a națiunii maghiare. Astfel, artizanii propagandei hungariste au găsit o nouă armă pentru a atrage de partea lor cât mai multă lume.

Președintele PMP, Eugen Tomac, atac dur la adresa lui Viktor Orban

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, la Cluj, că este inadmisibil că statul român asistă pasiv și nu îsancționează pe premierul ungar Viktor Orban, pentru afirmațiile sale și pentru faptul că se transformă în avocatul lui Vladimir Putin. În opinia sa, este inacceptabil că acesta își permite să ne dea lecții despre cum să ne raportăm la situația din Ucraina.

Sute de turiști s-au dat, sâmbătă, cu barca, pe lacul secat de la Beliș

Reportaj despre cum s-au fabricat știrile false despre secarea lacului Beliș.

Sute de turiști au luat cu asalt, sâmbătă, comuna Beliș, ca să vadă minunea nemaivăzută a lacului care a secat și mai seacă, încă, până la completa golire a minților generatoare de știri de senzație.

Anchetă literară | Scriitura tânără clujeană (I)

În categoria scriitori clujeni tineri intră cei care aparțin acestui mediu clujean al literaturii tinere, cei care creează aici, clujeni prin naștere sau prin adopție, dar și cei care locuiesc în apropierea Clujului, producându-și și promovându-și scrierile în metropola de pe Someș. În interviul cu poetul, teologul și referentul cultural Victor Constantin Măruțoiu facem o incursiune în cenaclurile, mișcările și curentele literare contemporane din Cluj, în interiorul și în spiritul cărora suflul tânăr se afirmă cu încredere. Vom continua în ediții ulterioare cu răspunsuri ale altor coordonatori și tineri scriitori clujeni, în cadrul interviurilor și a unui sondaj de opinie.

Fiii Cătinei s-au reîntâlnit în vatra satului

În deplasarea făcută, sâmbătă, în această frumoasă comună din Câmpia Transilvană, am avut impresia că și culorile anotimpului păreau a în suferință din pricina acestui iulie torid, în care temperatura a urcat spre 38 de grade Celsius la ora amiezii. Cert este faptul că această caniculă, fără precedent, nu a împiedicat conducerea comunei să-și invite ii satelor la tradiționala întâlnire anuală, care dă o aleasă prospețime și vigoare vieții acestui peri- metru rustic, în care miroase a pâine proaspătă în spicele grâului, iar fructele își sedimentează culorile și gustoasele arome spre care jinduim fiecare.

 

Obiectivele regiunii separatiste Transnistria

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut