Ediţia din 2021 a unui mare festival de muzică a fost anulată

Reprezentanţii Sziget din Ungaria, care organizează unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică din Europa, au anunţat joi că au ales să anuleze principalul eveniment din această vară din Budapesta şi vor pregăti în schimb o ”mare revenire” în 2022, informează Reuters.

Festivalul Sziget atrage în mod obişnuit câteva sute de mii de vizitatori pe o insulă de pe fluviul Dunărea din capitala Ungariei, artişti precum Foo Fighters, Ed Sheeran, Post Malone şi Macklemore numărându-se printre vedetele care au urcat pe scenă la cea mai recentă ediţie a evenimentului, din august 2019.

Incertitudinile asociate pandemiei privind călătoriile, cazarea şi, de asemenea, utilizarea cardurilor de vaccinare pe plan intern şi internaţional i-au determinat pe reprezentanţii companiei să îşi reanalizeze planurile pentru festivalul din această vară, au spus aceştia.

”Cu tristeţe în suflet, dar conştienţi de responsabilitatea noastră, văzând toată incertitudinea din jur… am luat o decizie de a pregăti în schimb Festivalul Sziget de anul viitor”, a declarat Tamas Kadar, principalul organizator al Sziget, citat într-un comunicat.

Festivalurile organizate de companie, la care firma cu capital privat din Statele Unite Providence Equity Partners a cumpărat o participaţie de 70% în 2017, reprezintă o atracţie turistică importantă în Ungaria, ţară în care industria turismului reprezintă mai mult de o zecime din producţia economică.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut