Edina&Friends încheie a doua ediție „ROCADA ARTELOR”

În încheierea celei de-a doua ediții a festivalului „ROCADA ARTELOR”, organizatorii au pregătit o seară memorabilă în compania cvartetului Edina&Friends, vineri, 2 iunie, începând cu ora 19. Evenimentul va avea loc la Sala de Concerte Radio Cluj și va fi prezentat de Bogdan Roșca Zasmencu.

Edina s-a întors din Marea-Britanie, unde a studiat jazzul și improvizația ‒ scatt ‒ sub bagheta trompetistului de jazz Martin Jones. În 2015, și-a înființat formația Edina Quartet cu care a participat la diverse festivaluri, iar din anul 2020, quartetul se numește Edina&Friends.

Patrik Sebestyén (Ungaria) s-a orientat spre jazz la vârsta de 20 de ani, începându-și cariera cântând la trompetă clasică în diverse orchestre simfonice. Este interpret, șef de orchestră, compozitor, profesor. Conduce Sextetul Sebestyén Patrik și Chet’s Mood Trio.

David Luca, pianist clujean aflat la început de carieră, a participat şi câştigat locul pe podium la diverse concursuri individuale, cât şi la diverse festivale de jazz, precum: Trofeul Festivalului de Jazz Napocensis 2022, Locul I la Festivalul de Jazz de la Craiova, 2022, Festivalul de Jazz de la Iași, 2023 – secțiunea compoziție.

Călin Nistreanu, originar din Chișinău, studiază vioara la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, colaborează activ cu filarmonicile din Sibiu și Satu Mare, iar în paralel cu vioara, studiază la violă, chitară bass, aranjament orchestral.

Marc Pocola s-a afirmat atât ca percuționist simfonic, având multiple colaborări cu Filarmonica de Stat „Transilvania”, dar mai ales ca toboșar, apărând pe scena jazzului clujean în numeroase proiecte precum: Folkore Fusion, David Luca Trio, acompaniind cântărețe precum Laura Orian, Edina.

*

Festivalul ROCADA ARTELOR este organizat de Asociația Culturală ROCADE în colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Radio Cluj și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”. Parteneri: Asociația Scripor Alphabet, Asociația Scena Urbană, Editura Școala Ardeleană, Elena Ivanca Studio, Editura Lebăda Neagră, Teatrul Punct, Asociația de Educație pentru Media, Bell Show Productions, Asociația Trompetiștilor din România

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut