Ecouri la Bridge Cluj Open 2023

A fost să fie competiția care a avut o excelentă reflectare în mass-media poloneză, ediția clujeană fiind menționată atât în presa scrisă, cât și în audiovizual. O dovedește și scrisoarea campionului polonez Jakub Wojcieszek, un feed back care nu poate decât să ne bucure și pe care vi-l redau integral.

”Astăzi am să vă povestesc despre o excursie în România, la Cluj-Napoca mai exact, unde a avut loc unul dintre cele mai tari turnee în care am avut șansa să joc recent. Să o iau de cu începutul! Am plecat împreună  cu Arek Majcher, Bartek Chmurski și Kamil Novak, Polonia mai fiind reprezentată de Tomek Sielicki și Darek Kowalski. La sosire ne-a așteptat o primă plăcută surpriză, întrucât organizatorii  ne-au asigurat transportul de la aeroport la hotel. Iar la hotel am aflat că suntem invitați să luăm cina la un restaurant în apropiere. Fac o paranteză, permiteți-mi să menționez faptul că am fost invitat la turneul de la Cluj-Napoca datorită unui turneu anterior, în Bulgaria, pe care l-am câștigat la echipe. Piotr Nawrocki a jucat în Bulgaria în locul lui Bartek Chmurski, cel care a câștigat Cupa Mondială 2019, sosirea lui la Cluj stârnind un interes firesc. După cum se cuvine unei celebrități, a semnat numeroase autografe, a dat interviuri și trebuie să recunosc, ne-am folosit puțin de faima lui Bartek. Serios acuma, am fost încântați de primirea făcută și aducem încă odată mulțumiri colegilor Marius Moraru pentru invitație și domnilor Mircea Popescu și Demostene Sofron pentru primirea călduroasă de care ne-am bucurat.

Bridge-ul este un joc comparativ, toată lumea primește  aceeași combinație de cărți în același timp. Pot spune că am avut noroc, am primit cărți mai bune decât alții. Ceea ce contează însă este modul în care sunt folosite. Eu și Kamil am preferat un stil de joc agresiv, adesea în pragul pierderilor semnificative, dar această abordare le oferă adversarilor mai multe oprotunități de a…greși, greșeli de care am putut profita în cea mai mare parte a turneului clujean, care ne-au ajutat  să câștigăm întreg evenimentul. Sunt și suntem foarte mulțumiți de această experiență clujeană, de care ne vom aminti mult timp. Recomand turneele românești tuturor jucătorilor de bridge. nu în ultimul rând, sper să iau parte la Bridge Cluj Open și în 2024. Să ne vedem cu toții la masa verde! Jakub Wojcieszek

Pe această cale  țin să vă reamintesc de cursurile gratuite de inițiere în bridge, susținute la sediul Bridge Club Cluj. Nu în ultimul rând, voi reveni în săptămânile următoare și cu aspecte ce țin de tehnica jocului.

Mircea Popescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut