Ecografii mamare gratuite, de Mărțișor

Doamnele și domnișoarele din Cluj-Napoca pot beneficia de ecografii mamare, abdomino-pelvine și Doppler venos, în mod gratuit, pe bază de programare, în cadrul unei campanii – ”Din grijă pentru tine” – organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Evenimentul va avea loc duminică, 1 martie, între orele 10:00 – 18:00, în incinta Hotelului Napoca. Programările se fac pe site-ul https://grijapentrutine.ro/

„«Din grijă pentru tine» este o campanie de educație și prevenție, care își dorește să ridice un semnal de alarmă cu privire la statisticile îngrijorătoare în ceea ce prevește incidența cancerului mamar în rândul femeilor din România. Pe lângă ecografii, participantele vor avea ocazia de a participa la seminarii de sănătate, de a se beneficia de un masaj detensionant și de a se relaxa într-o atmosferă deosebită” – precizează organizatorii.

Aceștia aduc în atenție că, în prezent, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor, la nivel mondial. „În timp ce 1.676.633 de cazuri noi sunt diagnosticate anual, peste 520.000 de femei mor, adică un deces la fiecare minut. Cancerul de sân este principala formă de cancer ce afectează femeile din România: 25 de femei sunt diagnosticate zilnic având această afecțiune. Dacă în trecut cancerul afecta femeile cu vârsta de peste 50 de ani, astăzi se remarcă o creștere îngrijorătoare a incidenței pentru grupa de vârstă 30-50 de ani”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Cluj-Napoca „Speranța”, care face parte din Conferința Transilvania de Nord, organizează anual evenimente pe teme social-educaționale, prin care contribuie la ajutarea unor categorii sociale defavorizate, dar și la ridicarea unor semnale de alarmă privind diferite cauze.

Articole din aceeasi categorie