Echipe mobile pentru imunizarea persoanelor din centrele rezidențiale

Luni a început, în centrele de vaccinare din județul Cluj, campania de vaccinare din etapa I pentru persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat. Subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a subliniat că două echipe mobile vor pleca pe teren și vor face aceste vaccinuri în centrele rezidențiale,

„A început etapa I care se adresează prsonalului sanitar și social, au fost distribuite 3565 de doze de vaccin către cele 19 centre din județ, cu mențiunea că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și-a încheiat vaccinarea. Toate au ajuns pe întreg județul. Sunt deja șapte – opt unități care au dat deja primul vaccin. Totul merge bine, vaccinurile au fost distribuite pentru trei zile, urmând ca ulterior să se reactualizeze stocul necesar, în funcție de nevoi. Sunt în jur de 12000 de cadre medicale care vor fi pe această etapă, sunt suficiente doze, listele sunt într-o continuă actualizare.

În paralel cu campania de vaccinare pe centrele de vaccinare pentru personalul medical merge și cea pe plan social și aici mă refer la centrele rezidențiale de vârstnici, unde urmează să centralizăm toate datele. Cele două echipe mobile de vaccinare, cea arondată Spitalului Militar și cea de la Recuperare, vor pleca pe teren și vor face aceste vaccinuri în spațiile amenajate ale acestor centre”, a declarat Irina Munteanu.

De asemenea, autoritățile pregătesc centrele de vaccinare pentru populație, care necesită „o avizare, anumite amenajări, astfel încât să fim pregătiți”.

Centrele de vaccnare pentru personalul medical sunt: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul de Recuperare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie, Institutul Inimii prof. dr. Nicolae Stăncioiu, Institutul Oncologic prof. dr. Ioan Chiricuță, Spitalul Clinic CF Cluj, Spitalul Militar Constantin Papilian, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, Spitalul Municipal Turda, Spitalul Municipal Dej, Spitalul Municipal Gherla, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Spitalul Orășenesc Huedin, Spitalul Monza Ares SRL, Spitalul Regina Maria- Centrul Medical Unirea SRL, Centrul Medical Medlife S.A, CMJ Cluj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut