Echipamente necesare desfășurării activităților online pentru 28 de elevi clujeni, prin proiectul 3Pillar Digitalize Education

Echipamente digitale necesare desfășurării activităților online, în valoare totală de 63.545 lei, vor ajunge în posesia a 48 de elevi din județele Cluj, Iași și Timiș, beneficiari ai proiectului „3Pillar Digitalize Education”.

Prin convenția de colaborare încheiată între Inspectoratul Școlar Județean Cluj și compania 3 Pillar Global, 28 de elevi clujeni din clasele a IX-a sunt beneficiarii ai proiectului, în urma sponsorizării făcute de compania specializată în servicii IT. La nivelul județului, inițiativa se adresează exclusiv elevilor din clasele a IX-a, din municipiile Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin, care s-au remarcat prin rezultatele și performanțele școlare deosebite, dar care nu au o situație avantajoasă din punct de vedere material și social. Elevii sunt înscriși la: Liceul Teoretic „Pavel Dan” – Câmpia Turzii; Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”, Liceul Teoretic „Josika Miklos” – Turda; Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” – Dej; Liceul Teoretic „Petru Maior”, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond” –  Gherla; Liceul Teoretic „Octavian Goga” – Huedin.

„Este o inițiativă lăudabilă a companiilor de a întoarce o parte din profit către comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea, inițiativă care ar trebui urmată și de alte companii, iar viața a demonstrat că investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung, iar rezultatele se vor vedea în creșterea nivelului de pregătire a comunităților în viitor. De altfel, intensificarea eforturilor de colaborare cu mediul economic și academic este una dintre prioritățile mandatului meu”, declară, ăntr-un comunicat remis presei, inspectorul școlar general, Marinela Marc.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut