Echipamente medicale pentru Spitalul Căi Ferate

Consiliul Județean Cluj a achiziționat cinci aparate și echipamente medicale de ultimă generație pentru Spitalul Clinic Căi Ferate din Cluj-Napoca. Este vorba despre o masă de operație electro-hidraulică pentru chirurgie,o lampă scialitică cu două brațe, o combină oftalmologică, un biomicroscop și o centrifugă de laborator.

Valoarea aparatelor și echipamentelor medicale ce vor intra în dotarea unității sanitare aflateîn subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor este de 146.590 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean.

„Cu siguranță, aceste noi dotări pe care le furnizăm Spitalului CF din Cluj-Napoca vor facilita întregul proces de diagnosticare și tratare a pacienților. Alături de profesionalismul, priceperea și dăruirea personalului, un act medical de calitate presupune echipamente și aparate ultraperformante cum sunt cele pe care le-am achiziționat acum”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj continuă astfel, să investească în domeniul sănătății. Zilele trecute, forul administrativ județean anunța că a achiziționat noi aparate și echipamente medicale de ultimă generație pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca.

Valoarea noilor dotări este de 256.414de lei. Banii special alocați din bugetul propriu al forului administrativ județean au fost utilizați pentru dotarea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății, cu un set litotritor endovezical, un ureteroscop flexibil cu două canale de lucru, un transductor biplan, transrectal, unul convex și unul liniar, o targă pentru transportul pacienților, trei telescoape și două seturi de uretrotomie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut