Echipamente medicale în valoare de peste 1,5 milioane lei, pentru patru spitale clujene

Consiliul Județean Cluj a recepționat 52 de noi echipamente medicale de înaltă tehnologie, echipamente care au ajuns deja la trei dintre spitalele din subordine – Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Recuperare -, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, subordonat Ministerului Sănătății.

Conform celor anunțate de CJ Cluj, la Spitalul de Pneumoftiziologie s-au livrat: un aparat medical de administrare a oxidului nitric, o bicicletă/ aparat de recuperare antispasmic, două dispozitive de administrare rapidă a lichidelor cu posibilitate de încălzire a acestora, un dispozitiv portabil pentru aspirarea secrețiilor oro-faringiene, patru monitoare pentru funcții vitale cu modul de monitorizare hemodinamică avansată și nouă saltele anti-escară.

La Spitalul de Copii au ajuns: două combine frigorifice tip bancă de sânge – plasmă, două congelatoare medicale pentru plasmă și două frigidere pentru medicamente, reactivi și probe.

Spitalul de Recuperare beneficiază de: un monitor de înaltă performanță pentru funcții vitale pentru ATI, cinci dispozitive de vizualizare a sistemului venos superficial și 10 monitoare pentru funcții vitale.

La Institutul de Urologie și Transplant Renal au fost livrate 10 monitoare de înaltă performanță pentru funcții vitale pentru ATI și două saltele anti-escară.

Cele 52 de echipamente medicale, în valoare de 1.505.045 de lei, fără TVA, au fost cumpărate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, câștigat de forul administrativ județean, care vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut