Echipa Universității Tehnice Cluj-Napoca – locul III la competiția Energy Challenge

Echipa Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Instalații, și Universității Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare, a ocupat locul al treilea la competiția studențească „Energy Challenge”, cu proiectul GREEN MAP, care a propus o aplicație mobilă prin care se facilitează accesul la oportunități de reducere a deșeurilor și a consumului energetic.

Utilizatorii aplicației pot vizualiza evenimentele CSR (Responsabilitate Socială Corporatistă) organizate de către companii, pot localiza afacerile zero-waste și alte evenimente „verzi”. Proiectul a fost premiat cu vouchere eMAG în valoare de 1.000 lei.

Marea finală a celei de-a VIII-a ediții a competiției studențești Energy Challenge, organizată de compania E.ON România, a avut loc online și a reunit șase echipe de la universitățile Ștefan cel Mare Suceava, Politehnică București, Gheorghe Asachi Iași, Carol Davila București, Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Marele premiu Energy Challenge 2022, în valoare de 3.000 de euro, a fost câștigat de un student de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Proiectul său, SMART, a dezvoltat ideea unui invertor inteligent pentru panouri solare, astfel încât surplusul de energie să fie folosit cu un randament maxim în topologia off-grid.

Pe locul al doilea s-a clasat echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cu proiectul ATLAS – o aplicație mobilă de tip campus universitar, disponibilă pentru sistemele de operare Android, care facilitează interacțiunile studenților cu universitatea (avizier digital, orar, eliberare adeverințe, plată taxe etc.). Pentru această inițiativă, echipa a fost răsplătită cu o excursie în valoare de 500 de euro.

Inițiată în 2015, competiția E.ON Energy Challenge a antrenat, până acum, aproximativ 330 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite pe teme legate de Energie Verde, Eficiență Energetică & Optimizare Rețea, Produse și servicii clienți, Digital&Smart, unele dintre acestea fiind replicate în cadrul companiei E.ON.

Câștigătoarea ediției de anul trecut a fost echipa Smart Rides, formată din studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai, Academia de Antreprenoriat București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Locul al doilea a fost ocupat de echipa David Technologies de la Universitatea Babeș-Bolyai, iar locul al treilea de echipa Doctorescu, formată din studenți de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade”, din Târgu Mureș.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut