Echipă din Gherla, calificată la faza naţională a unui concurs de robotică

În ultimii doi ani robotica câştigă tot mai mult teren în rândul elevilor gherleni. Pe lîngă succesele echipei de robotică a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, despre care am relatat mai des în ultima perioadă, avem veşti foarte bune şi din tabăra echipei ABSO-Tech a Liceului Teoretic  „Petru Maior”.

Ultima echipă s-a  calificat la faza pe ţară a celui mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II – IX, Nextlab Tech. În prima fază, bazată pe roboţei virtuali, competiţia s-a desfăşurat 100 % online, toţi elevii înscrişi beneficiind gratuit de un curs de robotică susţinut de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii. La sfârşitul primei faze elevii gherleni au susţinut un test online individual, sub îndrumarea profesorilor de fizică Delia Rusu şi Florin Forţ şi a profesoarei de informatică Cosmina Forţ, directoarea Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla. Elevii gherleni au obţinut în prima etapă a concursului 70 de puncte, o performanţă excelentă. Merită să amintim numele acestor copii minunaţi şi talentaţi.  Și începem chiar cu eleva clasei a VII-a, Larisa  Gurzău, cunoscută şi prin activitatea artistică, ea fiind apreciata interpretă de muzică populară cu mai multe apariţii pe posturile TV din ţară. Mergând mai departe, urmează David Juhos, Iosif Bogdan Pop, Luca Rotar, Timotei Hodja şi Karina Andrea Deac,  din clasa a VII-a, David Naghi din clasa a VI-a şi Tudor Prunean din clasa a V-a. Ei deja se pregătesc pentru întrecerile următoare.

Finala concursului de robotică în care este angrenată şi echipa Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla este programată în perioada 21-22 noiembrie 2020, la Complexul Romexpo din Bucureşti.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie