Echipa de robotică Trojan.EXE din Gherla, în plină activitate

În pofida problemelor prilejuite de COVID 19 , echipa de robotică Trojan.EXE (coordonată de prof.Ioana Butean) a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla își propune să aducă în rândul comunității locale tainele tehnologiei, prin intermediul credințelor First Tech Challenge.

Zilele trecute cei interesați de tainele tehnicii moderne au luat parte la ateliere interactive online și au putut dobândi cunoștințe noi în domeniul construcției, modelării 3D și a programării unui robot, dar și în marketing, fundraising și design.

Activitatea online a avut loc în perioada 29-31 octombrie 2020. În prima zi , departamentul de marketing a prezentat atelierul „Fiecare ocazie, un nou avantaj”, unde munca în echipă și leadershipul, social media, fundrisingul, sunt doar câteva dintre subiectele abordate. A doua zi , departamentul de construcție și modelare 3D a prezentat în cadrul atelierului “Pașii creației” parcursul robotului de la o simplă schiță la produsul final. Doritorii au putut învăța cum se lucrează într-un program de modelare 3D și cum se construiește un robot de la 0. În ultima zi a evenimentului, încheiată de către departamentul de programare, care au introdus participanții în lumea tehnologiei, prin atelierul “Programarea pentru toți”. Participând la acesta, doritorii au înțeles mai bine cum gândește un programator și ce metode se folosesc pentru scrierea codurilor care fac robotul să funcționeze.

Prin această inițiativă membrii echipei de robotică Trojan.EXE doresc ca audiența tânără să se alăture în călătoria spre tehnologizarea Armenopolisului, spre introducerea gherlenilor în lumea educației STEM. Totodată, tinerii liceului doresc ca prin activitatea lor să promoveze municipiul Gherla în acest domeniu.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut