Echipa de robotică Trojan.Exe a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, în plină activitate

Chiar dacă este vacanță, membrii echipei de robotică „Trojan.Exe” din cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla sunt deosebit de activi.

Sub conducerea profesoarei Ioana Butean, elevii au pus bazele propriului lor site. Inspirați de principiile First Tech Challenge, de Gracious Professionalism și valorile promovate de „Nație prin Educație”, au recurs la ideea de a organiza, din două în două săptămâni, un podcast prin care să invite persoane din diferite domenii care să le prezinte percepția lor despre lume, tocmai pentru a introduce și a accentua ideea de educație STEM. Totodată, motivul temeinic din spatele acestui concept stă în dorința de a aduce lumea împreună.

Primul invitat al acestei serii interesante a fost joi, 28 ianuarie 2021, Andrei Dunca, de origine gherleană, co-fondator Triluliu.ro, cel mai vizitat site din România și co-fondator, împreună cu Sergiu Biriș, al LiveRail, companie care a devenit printre jucătorii de vârf la nivel global în ceea ce privește tehnologia de video advertising pe Internet.

Andrei Dunca a copilărit la Gherla, unde a terminat și  școala gimnazială, fiind premiat la diferite olimpiade și concursuri. A absolvit cu succes Liceul de Informatică din Cluj-Napoca, continuându-și studiile la Facultatea de calculatoare. El a declarat, în cadrul întâlnirii avute pe canalul de Youtube cu membrii echipei de robotică „Trojan.EXE”: „Cred că disciplina și faptul că îți setezi niște obiective pe care încerci să le atingi este cea mai bună metodă. Altfel, dacă nu ai anumite obiective și priorități sau dacă nu priorotizezi toate task-urile, devine copleșitor și, practic, ai o  grămadă de lucruri de făcut și nu știi de ce să te apuci. E foarte important să-ți creezi o disciplină, să-ți creezi o rutină, așa că te poți trezi în fiecare zi la aceeași oră sau poți începe ziua la fel în fiecare dimineață. De exemplu, atunci când creezi niște obiective, ajungi să fii destul de eficace cu timpul și să ai rezultate, atât timp cât le iei pe rând și nu te gândești la toate deodată”.

Întrebat care este factorul care l-a motivat, invitatul a spus: „Ești motivat de succesul echipei; practic, succesul echipei e și succesul tău. Eșecul echipei e și eșecul tău”. Andrei a povestit și prin ce greutăți a trecut de-a lungul anilor și a dat mai multe sfaturi tinerilor  care vor să-i urmeze parcursul. Sfaturi și îndrumări utile, atât de folositoare și elevilor liceului gherlean, puși pe fapte mari și în acest an prin onorarea unor concursuri de robotică la care sunt invitați.

Pentru a afla mai  multe amănunte referitoare la  întâlnirea membrilor echipei de robotică „Trojan.Exe”, cei interesați sunt așteptați pe canalul de YouTube al echipei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut