Echipă de robotică la Gherla

Un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din municipiul Gherla a avut ambiţia şi dorinţa de a trăi în lumea viitorului şi de a contribui la formarea tehnologiei. Ei fac parte din programul „First Tech Challenge”,  care cuprinde echipe de robotica din toată ţara, dar şi din alte ţări şi care organizează concursuri pentru duelarea roboţilor.

Municipiul Gherla are şi el o astfel de echipă, numită „Trojan. Exe”. Iniţiativa a fost luată sub îndrumarea profesoarei Ioana Butean de către elevii Melisa Barna, Alexia Cuc, Alisa Măhălean, Antonia Szecsi, Augusta Oros, Noemi Tripon, Daria Pavel, Diana Varga, Emanuel Oancea, Andrada Hruban, Ionuţ Lung, Melissa Moşuţan, Monica Moldovan, Vasti Rus, Tudor Farago, Tudor Pivoda şi Valentina Uţiu. Ei au luptat din greu pentru înfiinţarea acestui club, de la căutarea unui spaţiu corespunzător pentru desfăşurarea programului,  până la crearea primului lor roboţel.

La sfârşitul anului şcolar 2018-2019 elevii au primit un grant în valoare de 5000 dolari în urma creării unui videoclip cu tema „În urma colonizării, care ar fi lucrurile pe care le-ai lua cu tine pe o altă planetă”?

Elevii Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla îşi propun să termine proiectul până în luna februarie 2020, când vor participa la prima etapă a  concursului „First Tech Challenge”. Ar fi un mare succes al tinerilor din unitatea de învăţământ  din oraşul de pe Someş.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie