Echipa de robotică din Gherla se remarcă din nou

Elevii Liceului Teoretic „Petru Maior” din municipiul Gherla ne obișnuiesc cu multe succese în diferite domenii. Zilele trecute, de exemplu, echipa de robotică „ABSO-Tech a școlii gherlene s-a remarcat din nou la un concurs regional.

Talentații membri ai echipei, alături de alte 81 de echipe din întreaga țară, au participat la etapa regională a Concursului de robotică First Tech Challenge, sezonul 2023 – Power Play, desfășurată la Universitatea Politehnică din București. Cei aproape 1000 de participanți, elevi și mentori, au creat o atmosferă incendiară și au arătat că, dincolo de întrecerea roboților se află, de fapt, abilități de gândire critică, creativitate, multă emoție și entuziasm. La finalul celor trei zile de concurs, capacitatea de a acționa sub presiune și de a face față stresului, spiritul critic, strategiile de joc, abilitățile tehnice, dar și coeziunea echipei ABSO-Tech, au condus la obținerea premiului I la categoria Design Award – premiu acordat pentru elementele de design ale robotului, care sunt atât funcționale, cât și estetice. Acest premiu recompensează echipele care încorporează elemente de design industrial, care ar putea simplifica aspectul robotului, exprimând astfel creativitatea echipei. Robotul trebuie să fie durabil, proiectat eficient și să abordeze în mod eficient provocarea jocului. De asemenea, punctajul obținut a plasat ABSO-Tech pe poziția a VIII-a în clasamentul final. Competențele dovedite din plin au făcut ca echipa să fie prima alegere pentru alianță a echipei Eastern Foxes, clasată pe locul al II-lea, având astfel șansa de a intra în semifinală. Dar, cel mai important, este faptul că elevii Liceului Teoretic „Petru Maior” vor fi prezenți și la etapa națională a competiției FIRST Tech Challenge, etapă ce se va desfășura tot la București, în perioada 10-12 martie, unde au șanse mari să obține rezultate bune.

Mai amintim că anul trecut echipa de robotică ABSO-Tech din Gherla a reprezentat cu cinste fostul gimnaziu din orașul de pe Someș la o reușită o competiție ce a avut loc în SUA. Deci, elevii gherleni mai nou au evoluții excelente și peste hotarele țării.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut