Echipa de robotică de la Liceul „Ana Ipătescu” a participat la un concurs regional

În perioada 7-9 februarie 2020, la Innovation  Park, din Cluj-Napoca, s-a desfăşurat ediţia a IV-a a concursului de robotică BRD First Tech Challenge – faza regională, la care au participat 44 de echipe din 23 de oraşe  din zona noastră. A fost prezentă şi echipa de robotică a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din municipiul Gherla,  condusă de profesoara Ioana Butean.

First Tech Challenge este un program dedicat elevilor, oferindu-le acestora o experienţă unică şi stimulantă. În fiecare an echipele participă la un nou joc, unde proiectează, construiesc, testează şi programează roboţi autonomi şi conduşi de operatori care trebuie să îndeplinească o serie de sarcini.

Tema concursului din weekend-ul trecut de la Cluj-Napoca a fost viitorul oraşelor Skystone, adică rezolvarea inovaţiilor cu privire la problemele cu care se va confrunta omenirea. Echipa de robotică Trojan.EXE a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” a fost formată din elevii Melisa Barna, Vasti Rus, Augusta Oros, Ionuţ Lung, Tudor Pivodă, Alexis Cuc, Melissa Moşuţan, Alex Rotar, Alisa Măhălean, Emanuel Oancea, Daria Pavel, Monica Moldovan, Horia Tamaş, Ionuţ Lazăr, Antonia Szecsi şi Andrada Hruban. Reprezentanţii municipiului Gherla, chiar dacă nu au întrunit punctajul necesar calificării la faza naţională, au avut o comportare bună, având în vedere  concurenţa  mare,  la  întrecere fiind prezentă şi o echipă din Turcia. Deci, concursul a avut şi un caracter internaţional, echipa gherleană participând în premieră la o astfel de competiţie.

În acest an echipa de robotică a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla a onorat şi un concurs desfăşurat la Sibiu, dar a mai fost prezentă la un alt concurs organizat la Cluj-Napoca.

Sz. Cs.

Articole din aceeasi categorie