E vremea colindelor, la Gherla

Ne găsim în ajunul sărbătorilor de Crăciun, când și în municipiul Gherla se înmulțesc manifestările religioase și culturale dedicate celei mai mari sărbători creștine. Pe zi ce trece, pe agenda lăcașurilor de cult și a unităților de învățământ figurează tot mai multe concerte de colinde și cântece creștine.

Astfel, în weekendul trecut, la Biserica Greco-Catolică „Sf. Iosif” din Piața Gării, după obișnuita slujbă duminicală a evoluat cunoscutul cor clujean „Angeli”, condus de prof. Angela David, care a susținut un miniconcert de colinde, primit cu multă căldură de numeroșii credincioși aflați în frumosul lăcaș de cult. Tot la Gherla a avut loc un concert inedit, mai ales în ceea ce privește locația. În cadrul „orei de muzică” organizată în aer liber, în plin centrul orașului, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 și-au dorit să aprindă luminițele de sărbători, să cânte un colind, dar și mai multe cântece religioase. A fost alături de ei profesorul de muzică Florin Bota, care i-a acompaniat la acordeon, dar și colegul lor, Alex Maxim, din clasa a VIII-a, cu vioara. Trecătorii s-au oprit să ia parte la spectacol, iar la final, au aplaudat, încântați de micul și ineditul concert oferit.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în Piața Libertății din municipiul Gherla, în fața Catedralei Armenești a fost aprinsă cea de a treia lumânare, iar un grup de copii au susținut un mic concert de colinde și au recitat poezii inspirate din magia Crăciunului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut