E oficial, România va juca un amical de lux cu Anglia

Anglia a învins o singură dată România într-un meci oficial, iar acest lucru s-a întâmplat la mondialul mexican din 1970, când englezii aveau statutul de campioni mondiali.

Naţionala României va juca un meci amical cu reprezentativa Angliei, pe 7 iunie 2020, în deplasare, pe celebrul stadion “Wembley”. Până atunci, România s-ar putea să fie şi ea calificată la turneul final al Campionatului European, dacă promovează play-off-ul cu Islanda şi eventuala finală cu Ungaria sau Bulgaria.

În iunie 2020 se vor împlini două decenii de la ultima confruntare dintre Anglia şi România. România este una din puţinele naţiuni care se poate mândri cu un bilanţ pozitiv în faţa Angliei, cu trei victorii şi două înfrângeri, alte şase dueluri încheindu-se la egalitate. Toate cele trei succese au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turneele finale. Britanicii ne-au învins o singură dată în partidele importante, 1-0 la Cupa Mondială din Mexic 1970, Anglia având atunci statutul de campioană mondială en titre. Naţionala Angliei, pregătită de Gareth Southgate, s-a calificat la EURO 2020, câştigând grupa din care au mai făcut parte Cehia, Kosovo, Bulgaria şi Muntenegru, cu 7 victorii şi o înfrângere şi 37 de goluri marcate. În patru partide disputate în istorie la Londra (două amicale, două oficiale), naţionala României nu a pierdut niciodată. Toate s-au încheiat la egalitate.

Până la meciul amical cu Anglia, naţionala României va disputa play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020. Pe 26 martie, vom juca în Islanda, câştigătoarea urmând să înfrunte în deplasare Bulgaria sau Ungaria, pe 31 martie, în finala barajului. Anglia va juca la EURO 2020 în Grupa D (Londra, Glasgow), alături de Croaţia, câştigătoarea play-off-ului C (Scoţia, Norvegia, Serbia, Israel) şi Cehia. România, dacă va reuşi calificarea la EURO 2020, va face parte din Grupa C (Amsterdam, Bucureşti), alături de Olanda, Ucraina şi Austria.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie